Пиксабей, илюстрацияИмунитетът след прекаран Ковид не е вечен. Изследването принадлежи на

...
Пиксабей, илюстрацияИмунитетът след прекаран Ковид не е вечен. Изследването принадлежи на
Коментари Харесай

Австралийски учени: Имунитетът след прекаран Ковид трае 8 месеца

Пиксабей, илюстрация

Имунитетът след прекаран Ковид не е безконечен. 

Изследването принадлежи на специалисти от Канбера (Австралия). Те изследваха преболедували ковид пациенти, с цел да дадат прецизен отговор какъв брой дълго трае имунитетът, предава Здраве.то.

Откритието на австралийски вирусолози и имунолози може да се назова сензационно. Тъй като преди този момент имаше доказателства, че даже да е бил болен, човек може още веднъж да се болести с COVID-19 няколко месеца по-късно, защото губи имунната си мощ от този вирус. Сега обаче, съгласно австралийците, имунитетът продължава 8 месеца.

Изследването се състоеше във обстоятелството, че двадесет и пет пациенти с ковид (наличието на вируса беше доказано от многочислени тестове) бяха изследвани от 4 до 242 дни след инфекцията. Общо имаше 26 такива проби от биологичен материал.

Учените видяха, че с течение на времето броят на клетките на антителата понижава, този миг съответствува със заключенията на техни сътрудници от други страни. Отбелязва се, че това понижение е ясно видимо от 20-ия ден след заразяването.

В кръвта на болните от ковид обаче имаше и В кафези, които са способни да разпознават и реагират на съставените елементи на вируса. Тези детекторни кафези остават в кръвта в продължение на осем месеца. /Zdrave.to

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР